Fysiurgisk sportsmassage

Fysiurgisk sportsmassage virker på mange forskellige måder, bl.a. ved at sænke evt. muskelsmerter, forøge de bløde vævs smidighed (muskler, sener, ledbånd og muskelhinder), koordinere musklernes naturlige spænding (tonus) og dermed skabe bedre muskelbalance.

Med andre ord, medfører massagen at bevægeapparatets funktioner normaliseres, hvilket letter kroppens udskillelse af affaldsstoffer og tilførsel
af frisk ilt- og næringsrigt blod.

Afspændingsmassage

Afspændingsmassage af nakke og ryg kan anbefales mod stress, depression, angst, migræne og anspændthed. Massagen hjælper med at skabe balance mellem krop og sind, genskaber helhed i dit indre samt dine tanker. 

 

Kranio-Sakral massage

Kranio-Sakral massage foregår i hovedbunden samt ansigtet. Alt i kroppen består af celler og hver celle er en del af vores energisystem. Kranio-Sakral massage er som at arbejde med det enkelte menneskes energi og kroppens egne ressourcer. 

Massagen kan afhjælpe hovedpine, søvnløshed, nakkesmerter, depression mv.

Graviditetsmassage

Graviditetsmassage:

 • giver afspænding, afstresning og velvære til hele kroppen
 • lindrer ømhed og smerter i fx fødder, ben, baller, lænd og øvre ryg.
 • indrer ubehag ved væske i fødder, ben, hænder.
 • giver en oplevelse af ro, der modvirker søvnbesvær og uro.
 • giver en positiv oplevelse af ro og nærvær i din krop, som også er befordrende for en god fødsel.

Massagen er enten en helkropsmassage eller kun af skulder/ryg/lænd, der består af en blid massage givet med en fast hånd.

Dog masserer jeg ikke gravide, der har haft mange ufrivillige aborter.

Terapeutiske behandlinger

Nada
NADA er øre-akupunktur, hvor målet er at få kontakt til sig selv og egne ressourcer og derved komme i balance. Dvs. det er en behandlingsform, der afbalancerer og styrker kroppens funktioner, og genskaber indre ro og fokus. NADA er et supplement der er tænkt som støtte i et recovery-forløb, som regel af længere varighed, men kan dog også anvendes til lindring her og nu ved f.eks. akut stress, abstinenser, angst eller søvnproblemer.

Der sættes 5 nåle i hvert øre, hvorefter man sidder afslappet og lader virkningen indfinde sig. 

Sportszoneterapi
Sportszoneterapi er massage og akupressur af fodens zoner. Er der ømhed eller ubalance i dele af kroppen vil det vise sig som ømhed/”grus” i den tilsvarende reflekszone under fødderne. Sportszoneterapi er en lidt hårdere form for fodzoneterapi.

Hot Stone
Hot stone massage er en meget gammel indiansk massageform, hvor opvarmede lavasten masseres med afstressende, rullende og blide bevægelser på kroppen. Varmen fra stenene spreder sig langsom til hele kroppen, trænger dybt ind i musklerne og løsner alle spændinger.

Elastisk taping
Elastisk tape kan fremme det optimale bevægelsesforløb, som er nøglen til den optimale rehabilitation eller restitution forløb.

Tapen løfter det yderste hudlag, så kroppen bedre kan udføre sin naturlige arbejdsproces ved heling. Tapen giver støtte, men hæmmer ikke bevægelsesfriheden.

Taping kan bruges effektivt: Til muskel/sene, ledbåndsskader, overbelastninger. Til at korrigere ledposition, bevægelsesretning, eller holdning uden at hæmme bevægelsen. Til at lindre smerter. Til lymfredrænage. Til behandling af ar, m.m.

Elastisk taping er en effektiv supplerende behandlingsmetode (akut som kronisk) ved: Piskesmæld, Hold i nakken, Tennis/golfalbue, Bækkeninstabilitet, Hallux valgus (skæv storetå), Sportsskader, Arbejdsskader, Hælspore, Spændingshovedpine, Skulderspændinger, Seneskedehindebetændelse, Menstruationssmerter, Chrondromalacia patellae (blødgørelse, nedslidning og nedbrydels brusken i knæet), Fiberspræninger, Lændesmerter og Holdningskorrektion.

Recovery behandling

Recovery er kendt i sportsverden som et middel til et hurtigt og effektivt restitution samt skadesforbyggelse.

Recovery virker effektivt til øget blodomløb og kan derfor smertedæmpe flere kroniske sygdomme og forbedre træningskvaliteten hos den profesionelle atlet såvel som motionisten som gerne vil yde sit bedste og undgå skader.

Støvlerne kan gøre følgende for dig:

 • Sportsudøver
  • Når skaden er sket hjælper Recovery bl.a. trænings-, motions- og sportsudøvere med akutte eller kroniske skader samt personer, der ønsker at fremme kroppens regenerering efter en operation. Helingsprocessen ved skader og operation, kræver der kommer blod til der skadede område, det kan gøres ved at køle skaden med is, eller mere effektivt ved at skabe øget blodgennemstrømning ved hjælp af recovery. Forvridninger eller forstuninger skaber en masse væske i leddet, dette skaber et stort tryk i leddet og gør det svært at bevæge, med recovery kan man fjerne en stor del af væsken og skabe den blodgennemstrømning der skal til for at regenerere leddet, så skaden heler hurtigere.

 • Lymfødempatienter
  • Lymfødem skyldes reduceret transportkapacitet i lymfesystemet og kan behandles med recovery, der er en anderkendt og yderst effektiv behandlingsform for patienter med lymfødem, samme teknik der anvendes på landets lymfødem klinikker og hospitaler.

 • Rastløse ben
  • Behandling med recovery kan gennem den øgede blodgennemstrømning være med til at skabe ro og en dæmpning af nervesignaler, ved at øge mængden af dopamin, som menes at være med til at lindre symptomerne. Den massage effekt recovery giver, kan være med til at stimulere nervesignalerne, der kan være med til at skabe rastløsheden.

 • Gigtsmerter
  • Behandling med recovery kan gennem den øgede blodgennemstrømning smertelindre så meget, at det er muligt efterfølgende at komme igang med dagens træning eller dagens andre aktiviteter.

 • Kræftpatienter
  • Ved kræftpatienter ses tit skade på lymfesystemet efter endt kemo- og/eller strålebehandling, hvilket kan resultere i væskeansamlinger, hævede eller faste lymfeknuder i brystet og/eller lysken, dårligt immunforsvar eller dårligt blodkredsløb. Her hjælper recovery lymfesystemet til at pumpe lymfevæsken tilbage til lymfeknuderne, så de kan rense og hjælpe kroppen af med ophobede affaldsstoffer og overskydende væske i form af ødem.

 • Diabetes
  • Med recovery kan den øgede blodgennemstrømning i benene sikre at kredsløbet vedligeholdes og forkalkningsprocessen sænkes. På den måde holdes vævet i underben og fødder ernæret og sundt.
   Ved behandling med recovery skabes forhøjet udskillelse af affaldsstoffer, hvilket medfører et sundere og mere effektivt lymfesystem.

 • Livsrelaterede & kroniske lidelser
  • Til rehabilitering og øget energi ved kroniske eller livsstilsrelaterede sygdomme.
   Recovery er effektiv til forebyggelse af ødem og ophobning af lymfevæske. Ved behandling med recovery skabes øget blodgennemstrømning og derved en forhøjet udskillelse af affaldsstoffer, hvilket medfører et sundere og mere effektivt lymfesystem. 

Stolemassage - ved særlig aftale

Stolemassage er en kropsmassage, der ligger sig tæt op af sportsmassage eller fysiologisk massage. Ved en session med stolemassage ligger du ikke på en typisk massagebænk men sidder derimod i en massagestol. Under behandlingen er du fuldt påklædt og sidder roligt og afslappet i stolen, mens der fokuseres på ryg, skuldre, nakke og arme ved hjælp af små tryk og massage.

Stolemassagen sætter gang i blodcirkulationen og er med til at forbygge smerter på grund af museskader, forkerte arbejdsstillinger, koncentrationsbesvær og hovedpine.

 

Event massage - ved særlig aftale

En Eventmassage, er en kortvarig massage, normalt af 10-15 min. varighed, hvor man kan få en Pre, Inter- eller Post-behandling, som hjælper til at få løsenet op og få gang i blodgennemstrømningen og ilttilførelsen.

 • Pre-massage: gives inden man skal yde som en supplement til opvarmningen.
 • Inter-massage: gives når man har ydet og hvor man skal ud og yde igen.
 • Post-massage: gives efter man har ydet.

Pre-massage: Pre-massagen er en let massage som løsner evt. spændinger og er med til at varme musklerne op, udover den almindelige opvarmning. Derudover har den også en psykisk effekt for konkurrence, at føle sig klar.

Intermassage: Inter-massagen løsner evt. spændinger og til at holde musklerne varme.

Postmassage: Post-massagen hjælper til udspænding og afspænding af dine muskler og sener efter træning eller konkurrence. Du kan ved nedvarmning og strækkeøvelser ikke alene afspænde en særlig hårdt og måske ensidigt belastet muskelgruppe. Her kan post-massagen være meget nyttig for at forebygge ømme, spændte muskler og dermed mindske risikoen for muskelskader.